Header Ads

Header ADS
-Reklam Alanı-

Kurban Bayramı 2019 ne zaman, ayın kaçına denk geliyor? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bakan Albayrak'tan açıklama!

-Reklam Alanı-
- Reklam Alanı -
Tatil Günleri Ne Zaman?
10 Ağustos Cumartesi tarihi Kurban bayramı arifesidir ve 11-12-13 ve 14 Ağustos tarihleri ise bayramdır. Yani Pazar – Pazartesi – Salı ve Çarşamba günleri bayramdır. Bayram hafta ortasına denk gelmediği için 9 gün tatil maalesef hayal oldu Cumhurbaşkanlığı tarafından da bayramda 9 gün tatil açıklaması yapılmadı.

Cumartesi günü öğleden sonra ve Çarşamba dahil bayram tatili yapılacaktır. Hafta tatili olan Cumartesi ve Pazar’ın da bayram tatili içinde olması dolayısıyla çalışanlar kısa süre tatil yapmış olacaktır.

Kamu Personeli İçin 9 Gün Tatil Formülü
Kurban bayramının Ağustos ayına denk gelmesi aynı zamanda tatil fırsatı da sunuyor. Tatil sezonu sone ermeden tatil yapmak isteyen ancak yeteri kadar izni olmayanlar bayram tatilini değerlendirebilirler.


Kamu personeli için bu saydığımız bayram tatili boyunca tatil yapılacaktır. Bayram tatilinin bitiminde Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün mesai vardır. Sadece 2 gün yıllık izin kullanarak 9 gün bayram tatili yapmak mümkündür.

Özel Sektör Çalışanları İçin 9 Gün Formülü

Özel sektörde bayram tatili farklılık göstermektedir. Çoğunlukla bayramda da çalışma yapılarak karşılığı olan ücret ödenecektir. Bayramda çalışılacak olsa bile her çalışana en az bir gün bayram izni kullandırmak şarttır. Bu şekilde çalışacak olan bir günlük haftalık iznini de bayramda kullanarak iki gün tatil yapabilirler.

Tatili 9 güne tamamlamak istiyorlarsa 7 gün de yıllık izin almaları gerekir.

Bazı özel sektör işyerlerinde de kamuda olduğu gibi bayram izni verilmektedir. Bu izin idari izindir. İdari izinli olunan günlerde yıllık izin kullanılmayacaktır. Çalışanlar idari iznin dışında kalan süreler için yıllık izin alarak 9 gün tatil yapabilirler.

Yıllık izinleri 1 gün halinde bile kullanmak mümkündür. Çalışanlar eksik kalan günler için 1 gün bile olsa yıllık izin kullanabilir. Bu şekillerde bayram tatili süresi arttırılabilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.